Wij zijn een Lekker Fit school!

De Koningin Wilhelmina School doet mee aan het project Lekker Fit. Het project is erop gericht om leerlingen een kennis te laten maken met een actieve leefstijl. Huh, een actieve leefstijl? Een actieve leefstijl houdt in dat je als kind iedere dag minimaal een uur beweegt (buitenspelen, sporten, fietsen, rennen enzovoort).

Daarom is er vanuit het project Lekker Fit besloten om kinderen minimaal 3 keer per week te laten sporten. Groep 5 en 6 zwemt 1x in de 2 weken op vrijdag een uur in het Oosterlijk zwembad.

Op maandag en dinsdag worden de gymlessen gegeven door de vakleerkracht Roger de Gier in gymnastiekzaal aan het Marnixplein. Op vrijdag worden de lessen gegeven door de vakleerkracht Joelle Meijnders.

De kinderen van de groepen 1 & 2 krijgen elke dag bewegingsonderwijs van de eigen groepsleerkracht, hetzij buiten op het speelplein of binnen in het speellokaal. Op vrijdag krijgen de kleuters les van vakleerkracht Joelle Meijnders.

Gezond eten!

Naast dat je iedere dag voldoende moet bewegen om je gezond te voelen is het ook belangrijk dat je gezond eet. Belangrijk is dat je iedere dag ontbijt, lunch en avondeten hebt. Zorg hierbij voor gezonde producten. Er is natuurlijk veel onduidelijk over wat wel en niet gezond is. Daarvoor hebben we op onze school eveneens een diëtist. Mocht u dus vragen hebben over voeding kunt u bij de diëtist of juf Joelle  terecht.

Mocht u nog andere vragen hebben dan kunt u ook altijd terecht bij juf Joelle of meester Roger.

Download ons voedingsbeleid