Skip to content

Schoolapp

Op de Koningin Wilhelminaschool werken wij met een schoolapp. Hierin wordt u op de hoogte gehouden van alles wat in en om de school gebeurd.  Ook delen de leerkrachten foto’s, huiswerk of andere belangrijke zaken in de app. Zo bent u altijd meteen op de hoogte van het laatste nieuws.

Nieuwschooljaar- receptie

De eerste schooldag van het nieuwe schooljaar vinden wij belangrijk en vieren we met elkaar, leerkrachten, leerlingen en ouders van de hele school, een nieuwe start. Dit doen wij feestelijk en traditiegetrouw met elk jaar een (nieuw) thema. We starten om 8.30 uur met alle ouders, leerkrachten en leerlingen op het schoolplein. Ouders krijgen daarna een kijkje in de nieuwe groep.

Startgesprekken

De eerste weken van het schooljaar plant u met de leerkracht van uw kind een startgesprek in. Onze ervaring dat alle betrokkenen deze gesprekken als waardevol beschouwen. De bedoeling is dat ouder, kind en leerkracht elkaar leren kennen en afspreken hoe er het schooljaar samengewerkt zal worden zodat het kind zich optimaal kan ontwikkelen. Hierdoor ervaart de leerling dat zijn ouders en de leerkracht nauw samenwerken.

Rapportgesprekken

Na elk rapport staat er een rapportgesprek met leerkracht, ouders en kind op het programma. De leerling krijgt het originele rapport mee na het rapportgesprek. Het eerste rapportgesprek is verplicht. In juni/juli kunt u naar behoefte nog een laatste rapportgesprek aanvragen. Dit is niet verplicht. Naast de gesprekken worden ouders extra uitgenodigd, als wij ons zorgen maken om de ontwikkeling van het kind. Wanneer u zich zorgen maakt of vragen heeft over de vooruitgang en/of ontwikkeling van uw kind, kunt u altijd een afspraak maken met de leerkracht.

Via de site www.schoolgesprek.nl kunt u zich voor deze gesprekken inschrijven. U wordt in de schoolapp op de hoogte gehouden wanneer u zich kunt inschrijven voor deze gesprekken.

Back To Top