Skip to content

Het Jeugdjournaal te gast op de Koningin Wilhelmina School

“Verdrietig, pijnlijk, het raakt, het komt hard aan; Racisme, een heftig onderwerp.”

Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Dan pas dringt het bij anderen door dat het kwetsend is als je onderscheid maakt op basis van huidskleur. “We zijn allemaal gewoon mensen.” Dit en meer vertelden Denilson, Noor, Jahmaily, J’Vensley, D’angely, Ly-ann, Jamia en juf Jelissa in het jeugdjournaal dat een item maakte over Racisme.

Gebruik deze link om de uitzending te bekijken: https://jeugdjournaal.nl/uitzending/50325-avondjournaal.html

Diversiteit is een rijkdom

Op de Koningin Wilhelmina School leren wij onze kinderen verbinding te maken met elkaar en op zoek te gaan naar overeenkomsten. Verschillen en diversiteit is een rijkdom. Om dit te waarderen heb je kennis en inzicht nodig. Dat krijg je door met elkaar in gesprek te gaan. Dit doen wij dagelijks in de klas, zo ook over wat er in Amerika gebeurd is met George Floyd en de protesten die nu dagelijks het nieuws halen.

 

Dit komt echt binnen…

Presentator Lucas van het jeugdjournaal was erg onder de indruk van de manier waarop de leerlingen hun mening gaven en de kwetsbaarheid die zij toonden over dit onderwerp: “Ik was geroerd door de openheid waarmee de kinderen over dit onderwerp met mij in gesprek gingen en de ervaringen die kinderen deelden…Het kwam echt binnen. “

 

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

In je eentje lijkt het soms alsof jij niets kunt doen. Door je mening en je gevoelens een stem te geven en dit te delen met mensen om je heen kun je verder reiken en wanneer anderen zich aansluiten met hun stem kan er een beweging ontstaan waar je niet zomaar omheen kunt. Dit zien we terug in de protestbeweging die nu actueel is maar ook in het klein bij ons op school, in de leerlingenraad bijvoorbeeld. Onze leerlingen oefenen dagelijks in burgerschap in lessen en in gesprekken.

 

Als wij het kunnen, kan iedereen het toch?

Noor laat in het jeugdjournaal de gouden regel zien die volgens hem in de kern mooi samenvat waar het over gaat: “Ik, jij, hij of zij, iedereen hoort erbij.”  Als iedereen zich daar nu eens aan houdt, zou de wereld een stuk vreedzamer zijn, aldus onze leerlingen. Wijze woorden van onze kanjers!

 

Back To Top